Završeno ocenjivanje testova

Posle završetka terenskog rada, završeno je i ocenjivanje testova i problemskih situacija iz građanske i naučne kompetencije. Testovi i produkti rada trijada su pregledani i ocenjen je kvalitet rada učenika.

Pregledano je 567 testova iz pre i post faze, a od toga je 20% testova ocenjivano višestruko. Ocenjeno je 168 problemskih situacija čije je rešavanje tražilo kompetencije u prirodnim naukama, a isto toliko i onih koje su se oslanjale na građansku kompetenciju. U rešavanju problemskih situacija, učenici su radili u trijadama, a svaki produkt njihovog rada ocenjen je dva puta nezavisno, dok su
se u sledećoj fazi pregledanja ocenjivači usaglašavali oko ocena. Ocenjivanje produkata i testova trajalo je devet radnih dana. Bilo je angažovano devet ocenjivača koji su obučeni za svaki segment ocenjivanja, kao i dva člana projektnog tima.

Za iskustvo uspešnog i posvećenog rada u saradnji i dobrim odnosima zahvaljujemo se Nedi Janićijević, Jovanu Mihojeviću, Lenki Protić, Anici Milenić, Nikolini Veličković, Mateji Manojloviću, Filipu Koroliji, Aleksandru Milovanoviću i Aleksi Pavloviću.