Razvoj treninga za unapređenje kvaliteta i produktivnosti saradnje među mladima

Prva tri meseca 2023. godine obeležio je intenzivan rad celokupnog tima na osmišljavanju treninga za podršku socijalno-emocionalnim kompetencijama potrebnim u situacijama rešavanja problema.

U skladu sa našim modelom konstruktivne saradnje u rešavanju problema, zasnovanom na četiri oslonca (Personality, Exchange, Emotional intelligence, Resources), i u treningu su prepoznatljive četiri celine, realizovane u četiri trening dana:

  • Prvi deo  posvećen je umeću vođenja konstruktivnog dijaloga i razmene ideja.
  • U drugom delu fokus je bio na prepoznavanju, uvažavanju i razumevanju značaja osobina ličnosti za rad u timu.
  • Treći deo se bavi veštinama prepoznavanja emocija kod sebe i kod drugih i njihovom regulacijom u situacijama zajedničkog rada.
  • U četvrtom delu radilo se na identifikovanju pouzdanih i relevantnih resursa, posebno digitalnih, potrebnih za produktivno rešavanje problema.

Paralelno sa treningom, razvijeni su i materijali za učesnike, osmišljene uvodne i završne radionice, kao i evaluacioni upitnik. Više o treningu i njegovoj evaluaciji od strane učesnika možete pogledati ovde.


Projekat PEERSolvers, „Saradnjom do rešenja: PEER model osnaživanja mladih za konstruktivni dijalog i timski rad“, finansiran je od strane Fonda za nauku Republike Srbije u okviru programa IDEJE (#7744729).