PEERSolvers na Evropskoj konferenciji razvojne psihologije u Finskoj

Tri rada sa projekta PEERsovers biće predstavljena na konferenciji European Conference on Developmental Psychology (ECDP) koju u saradnji sa Evropskim udruženjem razvojnih psihologa (EADP) u gradu Turku u Finskoj organizuju INVEST Research Flagship i Univerzitet u Turku

Sva tri rada su u sekciji Problem-solving and cognitive understanding kojom će i predsedavati članica našeg istraživačkog tima, doc. dr Ivana Stepanović Ilić, a koja će se održati 31.8.2023 u 14 časova. 

Ivana će u okviru te sekcije prezentovati i rad pod nazivom What differentiates productive from unproductive adolescent groups engaged in collaborative problem-solving: A Qualitative Systematic Review u kom su predstavljeni rezultati kvalitativne pregledne studije o ključnim karakteristikama koje razlikuju produktivnu i neproduktivnu saradnju adolescenata prilikom zajedničkog rešavanja problema. 

Prof. dr Ksenija Krstić prezentovaće rad To use or not to use: role of digital resources in adolescents’ collaborative problem solving – a literature review, koji je takođe rezultat kvalitativne pregledne studije i odnosi se na način na koji adolescenti koriste digitalna sredstva kao pomagala prilikom zajedničkog rešavanja problema. 

Tijana Nikitović će predstaviti rad pod nazivom Collaborative Problem-Solving in the Educational Context: The Role of Emotional Intelligence nastao na osnovu kvalitativne pregledne studije koja se bavi ulogom emocionalne inteligencije tokom kolaborativnog rešavanja problema. 

Više detalja o konferenciji prenećemo u septembru, nakon što članica našeg istraživačkog tima doputuju iz Finske natrag u Beograd.


Projekat PEERSolvers, „Saradnjom do rešenja: PEER model osnaživanja mladih za konstruktivni dijalog i timski rad“, finansiran je od strane Fonda za nauku Republike Srbije u okviru programa IDEJE (#7744729).